T: 01 433 90 40   GSM: 040 320 953   aquariusstudio@gmail.com

Limfna drenaža

Limfna drenaža

Limfna drenaža

Ročna limfna drenaža je masažna tehnika, ki se uporablja pri fizikalnem zdravljenju oteklin (edemov). Z njo stimuliramo limfno motoriko in odpravljamo bistvene sestavine limfe, vodo, proteine iz tkiva, s čimer onemogočamo ponovno polnjenje edemov.

Edem lahko nastane iz različnih vzrokov: motnje limfnega obtoka, stanja po poškodbi, po operativnem posegu, zaradi obolenj vezivnega tkiva. K nastanku edemov pripomorejo tudi slabe življenjske navade, nepravilna prehrana, premalo gibanja, neprimerna oblačila in obutev.

Limfna drenaža v VIZITI

video

 

V našem studiu ročno limfno drenažo uporabljamo tehniko, s katero na limfo delujemo od znotraj, je najbolj priznana tehnika sproščanja limfne tekočine.

Osnovne tovrstne drenaže sta že v 30-ih letih 20. Stoletja postavila dr. Emil Vodder in njegova žena Estrid. Razvila sta novo terapijo, jo z leti prakse tudi metodološko opredelila in vse do danes velja za izjemno uspešen terapevtski postopek pri sproščanju poti odtoka limfe.

Limfna kapilara je sestavljena iz segmentov, zaklopke med njimi se pred tekočino odpirajo in nato za njo zaprejo. Limfna tekočina teče samo v eni smeri, proti limfnim centrom.

Osnovno tehniko drenaže sestavljajo različni gibi: okrogli, ovalni, krožni gibi, gib padanja, obračalni gib…

Limfa odpravlja odpadne snovi, ki lahko zastajajo v telesu in nastajajo edemi. Tekočina se zadržuje v medceličnem prostoru in ne izgine sama od sebe. Vezivno tkivo je sicer odebeljeno, vendar je ta odebeljeno za prosto oko dokaj neopazna. Če je to zastajanje dolgotrajno, se odpadne snovi posedejo in nalagajo, strjujejo v kepice in posledica je celulit.

V edemih si lahko pomagamo z ročno limfno drenažo. V drugi fazi, za katero je značilna velika gostota vezivnega tkiva in spremembe v tkivu (kapsule vezivnega in sklerotičnega tkiva), pa si lahko pomagamo samo za kombinacijo anticelulitne ročne masaže.

« Nazaj


1078176
1130952