T: 01 433 90 40   GSM: 040 320 953   aquariusstudio@gmail.com

Depilacija

Depilacija

Depilacija

Najsodobnejša metoda za začasno odstranitev nadležnih dlačic je depilacija s toplim voskom.

Če ne prej, se pri menjavi zimske garderobe s poletno zagotovo vsaka ženska kritično pogleda. Eden od razlogov so dlake, ki jih lahko odstranimo s kemičnimi ali mehanskimi depilatorji in z britjem.

KEMIČNI DEPILATORJI. S kremami dlake kemično razgradimo, da se odlomijo. Lahko jih uporabljamo tudi doma, njihova slaba lastnost pa je, da vsebujejo tioglikolsko kislino, ki ne napada le keratina dlak, ampak tudi kožo. To pomeni, da je poleg depilacije naredimo koreniti peeling , ki ga ne prenese vsaka koža. Paziti moramo na pravočasno in temeljito odstranitev kreme.

BRITJE. Pomanjkljivosti je hitrejša in bodičasta rast dlak, kar pogosto izzove razdraženost kože. Na nogah, kjer se nogavice dotikajo komaj zraslih dlačic, se lahko pojavi vnetje. Obrvi in posamezno daljše dlake izpulimo, dlačice v nosu, ušesih in tiste, ki rastejo iz materinih znamenj ali bradavic, pa postrižemo. Pred kemičnim ali mehanskim depiliranjem prav tako strižemo vse daljše dlake.

MEHANSKI DEPILATORJI. Najučinkovitejša, a nekoliko bodeča metoda odstranjevanja dlak je uporaba mehanskih depilatorjev, ki so izdelani na podlagi voskov in jih uporabljajo v kozmetičnih salonih. V našem studiu uporabljamo najsodobnejšo depilacijo z voskom. Stranko namažemo s preddepilacijskim gelom: Ta zmanjša izločanje maščob (zato se lahko pred obiskom salona namažemo z mlekom za kožo) in zmehča dlake. Po depilaciji kožo namažemo z oljem ali peno, lahko tudi s posebno tekočino iz ampul, ki upočasnjuje celično delitev v mešičkih dlak, pri tem pa ne poškoduje celic v tkivu povrhnjice in tako podaljša čas med posameznimi depilacijami. Po treh ali štirih depilacijah z voskom in uporabi ampul dlake že lahko prenehajo rasti.

Opisana metoda je hitra (deset minut za obe nogi do kolen), higienična in primerna za odstranjevanje dlak po vsem telesu-tudi obrazu.

Pomembno je vedeti, da ne smemo depilirati poškodovane kože, kože z vidno načetimi krvnimi žilami, bradavic in materinih znamenj. Po odstranitvi dlak ( s kremo,voskom ali britjem) se vsaj 24 ur ne smemo sončiti, parfumirati ali kako drugače dražiti kože.

« Nazaj


1079232
1131960